Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Modern fogpótlások

Fogorvos Kecskemét, Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét, fogpótlás, fogimplantátum, fogbeültetés, dentalux, Straumann, mosolytervezés, mosoly design, smile design, 10 év garancia © 2021. 02. 14., Dr. Kőhalmi Tamás  


A kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat fogorvosi ellátásainál a világ élvonalával lépést tartó technológiák alkalmazása mindig is fontos volt. Legyen az akár egy egyszerű fogtömés vagy a legbonyolultabb fogbeültetés és csontpótlás. A felhasznált anyagok és módszerek alkalmazásakor fontos szempont, hogy a legkorszerűbb, már bevált eljárásokat használjuk. Hiszen az adott kor tudásához képest a legtöbbet csak így tudjuk kínálni a pácienseinknek. Húsz évvel ezelőtt nagy dolognak számított, ha a tömés fogszínű volt vagy a hiányzó fogat fogimplantátum segítségével pótoltuk. Ma már olyan töméseket készítünk, amiről nem lehet megállapítani melyik a tömés és melyik a fog. A fogbeültetést pedig akár rögtön foghúzás után elvégezzük, gyakran csontpótlással együtt és úgy, hogy még fogat is kap a páciens. Természetesen, a technológia fejlődése a fogpótlás készítésére is hatással volt. Harminc évvel ezelőtt hatalmas vívmány volt, ha valakinek az addig fémszínű fogpótlása helyett porcelán leplezésű, fogszínű megoldása lehetett. Innen van a mai napig használt kifejezés: porcelán fog. Tizenöt évvel ezelőtt a cirkon fogpótlás megjelenésekor az, hogy egy korona vagy hídpótlás fémmentes volt, óriási technikai vívmánynak számított. Mára azonban ezeket az ellátásokat meghaladta az idő. Az öntött fémvázra égetett kerámia fogpótlásoknál vagy a Magyarországon kizárólag elérhető lágy cirkon technológiáknál lényegesen pontosabb eljárások léteznek. Ezek a mai modern fogpótlások.
De mitől modern egy fogpótlás? Két dologtól. A korszerű anyaghasználattól és az ezzel szorosan összefüggő megmunkálástól. Attól, ahogy az anyagból a fogpótlást létrehozzák. Bár fémeket a mai napig használunk pl. korona, hídpótlás vázához vagy fogimplantátumokra való megoldásokhoz, ezek számítógéppel vezérelve, faragással vagy 3D nyomtatással készülnek. Speciális, nem allergizáló fémekből és olyan pontossággal, ami a hagyományos technológiákkal elképzelhetetlen lenne. Természetesen, a modern fogpótlások többsége fémmentes. Ezek korszerű cirkon vagy lítium diszilikát anyagok. Utóbbiak kiemelkedő esztétikumánál nem sokkal maradnak el az anyagában színezett és a természetes foghoz hasonló fényáteresztő képességű ún. full contour cirkon fogpótlás alapanyagok. Utóbbiak különlegességére jellemző, hogy a világelső svájci Straumann Japánig kellett menjen, hogy a rendkívül szigorú minőségi előírásának megfelelőt megtalálja. Ami azért nagy szó, mert Svájcban ismert, ha valamire szükség van, akkor azt először helyben, ha ott nincs, akkor a kantonban, ha ott sincs, akkor Svájcban kell beszerezni. Ha Svájcban nem kapni, akkor nem is kell. Ezek után elképzelhetjük, hogy milyen rendkívüli minőségű az az anyag, amiért a világelső svájci Straumann Japánig ment, hogy a Kuraray üveggyárral karöltve különlegesen szép és tartós full contour cirkon fogpótlásait elkészítse. Sajnos, ilyen technológia Magyarországon nincs. Mivel azonban a kecskeméti Dent-A-Lux fogászat a világelső Straumann referencia rendelője, ezért nálunk a svájci cég teljes termék palettája elérhető. Többek közt a németországi fogtechnikai központban, Lipcsében készülő fogpótlások is. Amelyek nemcsak különleges szépségük, hanem egyedülálló tartósságuk miatt egyre több páciensünknek lettek a kedvencei. A névre szólóan és vonalkóddal ellátott nemzetközi garanciával ellátott fogpótlásokra 10 év (!) garancia jár. Ez nemcsak a magyar, hanem az EU-ban megszokott 2 év garanciához képest is egyedülálló. Ami jól mutatja a Straumann fogpótlások minőségi fölényét.
A nálunk készített fogpótlások közül számos megtalálható az esetbemutatásoknál. Semmi csalás, ámítás! Ezek mindegyike 100%-ban saját ellátás. A kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat rendelőjében Dr. Kőhalmi Tamás kecskeméti fogorvos fogpótlás, fogbeültetés, fogimplantátum, csontpótlás esetei. Ezek egyike sem  különleges körülmények közt elkészített bemutató eset volt, hanem mindennapi pácienseknek elvégzett ellátások, amiket azóta sokszor és sokaknak elkészítettünk már. Ha nekik sikerült Önnek is menni fog! 
 

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, hogy másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírtak ún. egészségügyi információk és másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

#fogorvos #Kecskemét #fogászat #kecskemét #fogbeültetés #fogimplantátum #Dent-A-Lux #dentalux #© 2021. 02. 06., Dr. Kőhalmi Tamás  

 

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

 

 

 

 

 

 


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (244)