Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Modern Fogpótlások -melyiket válasszam?

Cirkon vagy lítiumdiszilikát (LiSi).

Legyen az fogászat vagy fogtechnikai laboratórium, új, kihívást jelentő helyzetek gyakran előfordulnak. Mint mosolytervezéssel és átalakítással foglalkozó fogorvos sok pácienssel találkozom, aki új de mindenekelőtt szép fogat szeretne. Szakemberként azonban tudom, legyen az fogpótlás, korona vagy foghéj, a rágóképesség, az ún. funkció legalább annyira fontos, mint a tökéletes esztétikum. Ehhez pedig nagyon fontos a fogpótlás anyagának helyes kiválasztása.

Funkció, Esztétikum.

A funkció és esztétikum igényének egyaránt megfelelni nem mindig egyszerű. Ezért van, hogy minden eset és ellátása egyedi. Azoknál a pácienseknél például, akik hajlamosak a fogaikat szorítani, lehet a fogpótlás alapanyaga a legesztétikusabb, ha nem elég ellenálló, nagy a veszélye, hogy a belőle készített fogpótlás sérülni fog és nem lesz tartós.

Ezért a megfelelő anyag kiválasztása kulcsfontosságú. Nem szabad csupán a funkcióról és az esztétikumról szólnia. Hiszen akkor lesz szép és jó, nem utolsó sorban tartós a fogpótlás, korona vagy foghéj, ha a páciens adottságaihoz igazodik. Ezért, mint fogorvos tudom, a fogtechnikai laboratóriummal együtt minden szempontot számba kell venni, hogy az ellátás ne csak egyedi, hanem szép és tartós is legyen.

A Fogpótlás alapanyagát nem lehet hasraütéssel kitalálni!

Az anyagtan kényes téma. Még ha nem ritkán idegőrlőnek és időpazarlónak tűnhet a különböző gyártók fogpótlás anyagkínálatának a dzsungelében eligazodni, a megfelelő anyag kiválasztása rendkívül fontos. Nem lehet hasraütéssel eldönteni! Mivel legyen az bármilyen fogászati ellátás, a felhasznált anyag alapvetően befolyásolja annak a sikerét. Ezalól a fogpótlás, korona, foghéj sem kivétel.

A megfelelő anyag kiválasztása: mindig az adott szituációtól függ!

A fémmentes fogpótlás anyagok esztétikai és anyagtani tulajdonságaiknak (szövetbarátság, nem allergizálnak) köszönhetően egyre nagyobb számban helyettesítik a klasszikusnak számító fém-kerámia megoldásokat. A kiváló minőségű fémmentes fogpótlás anyagok között rendkívül jó tulajdonságuk miatt a cirkon és a lítiumdiszilikát (LiSi) üvegkerámia különösen fontos szerepet játszanak:

  • Cirkon: Előnyös esztétikai és mechanikai tulajdonságai miatt egyre fokozódó népszerűségnek örvend. Rendkívül ellenálló, fogszínű, szövetbarát és a fogpótlás készítésénél fontos: kerámiamasszával jól leplezhető anyag. Különösen a szilárdsága miatt széles körben felhasználható.
  • Lítiumdiszilikát (LiSi) üvegkerámia: kiváló esztétikai tulajdonsága miatt ugyancsak széles körben alkalmazható. Kiemelkedő esztétikuma jó mechanikai tulajdonságokkal párosul, ami miatt többek közt a kozmetikailag legigényesebbnek számító frontfog-ellátásokra különösen alkalmas.

Mindkét anyag – a cirkon és a lítiumdiszilikát – estében egyaránt igaz: leplezőkerámiával a fogpótlás, korona, foghéj teljesen egyéni igényre alakítható és így a legkülönbözőbb esetekben is az adott szituációnak megfelelő, kiváló esztétikai eredményt lehet elérni. Másrészt. Kiegészítik egymást. Mint mosolyátalakítással foglalkozó fogorvos, aki olyan fogászaton dolgozom, ahol az ellátásaink esztétikuma nagyon fontos, nap, mint nap tapasztalom, a pácienseimtől visszahallom: wow! Ez az a megelégedettség, amiért dolgozunk. Ahhoz azonban, hogy így legyen, fontos, hogy a fogpótlás, korona, foghéj anyagát helyesen válasszuk meg. Cirkon vagy a lítiumdiszilikát? Nem kell kőbevésett legyen, de az adott szituációhoz a leginkább illőt kell választani -és a megelégedettség biztosan nem marad el.

Rendszerben a sikerért -a világ legnagyobb esztétikai fogászati cége támogatásával.

Azok a páciensek, akik a mi fogászatunkat választják, nem véletlenül jönnek el hozzánk. Látták az általunk készített fogpótlás, korona, foghéj ellátásainkat, a hozzátartozójuk, barátjuk, ismerősük szájában vagy akár az interneten. Elmondható róluk, hogy kényesek a fogaikra és csak a legjobbal elégszenek meg. Ezért mi se érhetjük be kevesebbel. Emiatt választottuk a világ legnagyobb esztétikai fogászati anyag-palettájával rendelkező cégének, a német Ivoclar-Vivadent-nek az IPS e.max fémmentes kerámia rendszerét és fogorvosi anyagait. Mivel az általunk ismertek közül ez az egyetlen ún. „evidence-based” rendszer. Ez azt jelenti: számos tudományos kísérlet és klinikai eredmény alapján tudható, legyen akár a fogorvosi rendelő vagy a fogtechnikai laboratórium, mit-mivel és hogyan kell használni ahhoz, hogy garantált legyen a siker: a kompromisszummentes esztétikum. Ezt kínáljuk Önnek Kecskeméten, a Dent-a-lux fogászaton -a világ legnagyobb esztétikai cége támogatásával.

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, hogy másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírtak ún. egészségügyi információk és másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

A cikk termékmegjelenítést tartalmaz: az IPS e.max az Ivoclar-Vivadent (Dr. Adolf-Schneider-Str. 2, D-73479 Ellwangen, Deutschland) márkajele.

 

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (218)