Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Fogbeültetés azonnal - amit tudni érdemes: 2. rész

Legutóbb ott hagytuk abba: a fogeltávolítás utáni probléma sokrétű. Esztétikai, rágásbeli és az állcsontot érintő. Mi a megoldás? Ahhoz, hogy a kérdést megválaszolhassuk, az elején kell kezdeni: a fogeltávolításnál. A következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak! A hagyományos -idehaza mindennaposnak számító- módszerrel a fogat fogóval távolítják el. A helyére gézlapot tesznek és megkérik a pácienst, hogy harapjon rá, majd 10 perc múlva -amikor elállt a vérzés- köpje ki. A módszer kritikája, hogy a fogeltávolításkor alkalmazott erő és mozdulatok a csontban olyan sérüléseket okozhatnak, amelyek annak leépüléséhez vezethetnek. Ezt még fokozhatja, hogy a fog helyén maradó lukba étkezéskor, iváskor sok “kosz-piszok” kerül be. Bár a szervezet csodákra képes, így is képes meggyógyulni -ennek ára van. Ez pedig a fog helyén kialakuló nagy mértékű csontveszteség, ami komoly hátrány. Fogbeületéskor azért, mert az implantátum tartásához nem biztos, hogy lesz elég csont. A hagyományos hídpótláskor pedig azért, mert a foghiány helyére kerülő pótfog alja és az íny között nem lehet rés. Ha azonban az állcsont leépült és az ínnyel együtt visszahúzódott, a pótfog, aminek odáig kell érni, hosszú, nagy és csúnya lesz. Ez pedig esztétikailag kedvezőtlen. Mosolyzónában gyakran vállalhatatlan. Akkor mi a a megoldás? Az illusztrációnk erre mutat példát, amiről részletesen a következő cikkünkben fogunk írni.

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg. Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírt ún. egészségügyi információk, másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

A cikk termékmegjelenítést tartalmaz: Straumann BL implantátum a Straumann AG márkajelzése, a BioOss csontpótlóanyag a Ed. Geistlich Söhne AG márkajelzése.

Megosztás


Kapcsolódó cikkek


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (209)