Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Fogbeültetés azonnal - amit tudni érdemes: 3. rész

Az előző két cikkből megtudtuk, hogy a fogeltávolítás korántsem pusztán esztétikai, de legalább annyira súlyos rágás- és csontproblémát okozhat. Arról is olvashattunk, hogy az itthon legtöbbet alkalmazott fogeltávolítási módszer gyakran inkább ront és nem segít a helyzeten. Akkor mi a megoldás? A szóba jövő eljárások közül az egyik az ún. állcsont prezerváció. Az állcsont eredeti szélességének és magasságának a megőrzése. Az eljárás lényege, hogy a fog eltávolítás után annak helyét megfelelő anyaggal és módszerrel feltöltjük és a területet fedjük. Így a csont és vele együtt az íny visszahúzódása minimalizálható. Előnye: a csont eredeti mérete közel vagy teljesen megtartható és más módszerekhez képest kedvezőbb az ára. Hátránya, hogy azonnali fogpótlásra nincs lehetőség és hosszabb távon a pótolt rész méretéből veszíthet. A másik módszer, amivel a fog eltávolításakor azonnal  pótolhatjuk azt és még az állcsont eredeti méretét is megőrizhetjük: az azonnali fogbeültetés. Az eljárás lényege, hogy a fog eltávolításakor az implantátumot azonnal beültetjük és a hiányzó csontot megfelelő anyaggal és módszerrel pótoljuk. Nálunk a Dent-A-Lux Fogszakorvosi Rendelőben több, mint 10 éve végezzük ezeket a beavatkozásokat. Straumann implantátumokkal, Geistlich BioOss csontpótlóanyaggal. A módszer előnye a hosszútávú sikerességünk: 100 % (!). Ráadásul még a csontot is maradéktalanul meg tudjuk őrizni. Bár valódi -ugyanilyen eredményű- alternatívája nincs, más módszerrel összehasonlítva egyetlen hátrányaként az árát lehet említeni.

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg. Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírt ún. egészségügyi információk, másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

A cikk termékmegjelenítést tartalamaz: Straumann BL implantátum a Straumann AG márkajelzése, a BioOss csontpótlóanyag a Ed. Geistlich Söhne AG márkajelzése.

Megosztás


Kapcsolódó cikkek


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (215)