Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Fogimplantátum

MI AZ A FOGIMPLANTÁTUM?

A fogászati implantátum egy "műgyökér", amely részleges vagy teljes foghiány ellátására szolgál. Jelentősége abban áll, hogy olyankor, amikor a megszokott módon csak a hiányt határoló fogak lecsiszolásával járó híd, vagy súlyosabb esetben kivehető fogpótlás jöhetne szóba, közvetlenül az állcsonba beültetett egy vagy több implantátum segítségével a természetes fogakhoz hasonló megjelenésű és komfortot nyújtó rögzített fogpótlás készíthető. Mindez felesleges foganyag feláldozása vagy a kivehető fogpótlás okozta kényelmetlenségek nélkül.

Maga a beavatkozás az esetek zömében nem jelent nagyobb megterhelést és nem okoz több utópanaszt sem, mint egy fog eltávolítása. Ezt követően az implantátumra annak típusától és a korábbi hiány kiterjedésétől függően azonnal vagy később, a műgyökér csontos rögzülése után készíthető el a páciens választásának megfelelő fogpótlás.

Bár az implantátumok "kilökődési" reakciójával és elvesztésével kapcsolatban nem kevés ellentmondásos információ él a köztudatban, gondos tervezéssel, jó minőségű implantátum, korszerű sebészi technika és diagnosztikai eszközök alkalmazásával a műgyökér elvesztése megelőzhető. Ezt talán még szemléletesebben érzékelteti, hogy az általunk alkalmazott implantátumok szájban maradási aránya immár több mint tíz évre visszatekintő vizsgálatok* alapján 99 %!

*Literatur: Zeitschrift für zahnärztliche Implantologie 4/2004, „Die Überlebenswahrscheinlichkeit von Implantaten...”, S. 230-246, Deutscher Ärzteverlag Köln, Knöfler et al

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (32)