Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Fogbeültetés

Csontpótlás - Mit lehet tenni, ha nincs elég csont a fogbeültetéshez?

×
×
×
Dent-A-Lux

A régen eltávolított vagy fogágybetegség miatt elveszített fogak helyén gyakran előfordul, hogy a behelyezendő implantátumhoz nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont. Ilyenkor a hiányzó részt korszerű eljárások segítségével nem csak pótolni lehet, de a későbbi fogpótlás hosszútávú stabil alátámasztása érdekében szükséges is.

Miből áll a beavatkozás

A korszerű implantológiai eljárásokkal ma már olyankor is lehet műgyökeres fogpótlást készíteni, amikor az korábban a csont elégtelen mennyisége miatt teljesen elképzelhetetlen lett volna. A beavatkozás lényege, hogy a hiányzó, nem megfelelő magasságú, szélességű csontot ki kell egészíteni. Ez történhet az implantátum behelyezésével egyidőben vagy azelőtt, saját csonttal vagy csontpótló anyaggal, illetve ezek kombinációjával. Ezt követően meg kell várni, hogy a feltöltött rész átépüljön, azaz a kívánt mennyiségű csont kialakuljon. Ennek során két ellentétes irányú folyamat - leépülés és felépülés - zajlik egyidőben. Miközben a kiegészített részt alkotó anyag felszívódik, vagyis leépül, eközben ezt felhasználva és részint ennek hatására új, saját csont jön létre, azaz épül fel. Ahhoz, hogy mindez problémamentesen történjen, gyulladásmentes területre és a hiányzó rész megfelelő módon történő pótlására van szükség.

Milyen anyagok felhasználásával történik a csontpótló műtét

A csontpótláshoz legideálisabb a saját csont. Ez azonban nem mindig vagy nem megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre, ráadásul ennek biztosítása további műtéti megterhelést jelenthet. Ezért egyre nagyobb a jelentősége a legújabb kutatási eredmények alapján kifejlesztett, a természetes csontot egyre inkább kiváltani tudó csontpótló anyagoknak és technikáknak, amelyekkel ugyanazt az eredményt saját csont felhasználása nélkül lehet elérni.

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

A Dent-A-Lux fogszakorvosi rendelőben csontpótláshoz kizárólag Geistlich Bio-Oss®-t haszálunk, ami a vezető csontpótlóanyag világszerte 1-2.

Dent-A-Lux

Kimagasló csontképző tulajdonsága miatt rendkívül hatásos, aminek köszönhetően a belőle elkészített csontpótlás sikere előre garantálható 3-5Szövetbarátságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Geistlich Bio-Oss® részecskék az újonnan képződött csont részévé válnak és segítenek a térfogat hosszú távú megőrzésében 6-9A speciális gyártástechnológiának és a részecskék steril, egyszerhasználatos kiszerelésnek köszönhetően bármilyen betegség átvitelének a lehetősége kizárt. Mindezt nem csak számos tanulmány, de jónéhány nálunk végzett beavatkozás tapasztalata is alátámasztja - a szervezet nem csak elfogadja, de a saját csonttal teljesen egyenértékű keményszövetet épít belőle.

Hivatkozások:

1. iData Research Inc., US Dental Bone Graft Substitutes and other Biomaterials Market, 2011.
2. iData Inc., European Dental Bone Graft Substitutes and other Biomaterials Market, 2012.
3. Orsini G, et al.: J Biomed Mater Res, B: Appl Biomater 74B, 2005; 448-57.
4. Jung RE, et al.: Clin. Oral Implants Res 2013; 24(10): 1065-73.
5. Aghaloo TL, Moy PK.: Int J Oral Maxillofac Implants 2007; 22: 49-70.
6. Maiorana C, et al.: Int J Periodontics Restorative Dent 2005; 25: 19-25.
7. Traini T, et al.: J Periodontol 2007; 78: 955-61.
8. Mordenfeld A, et al.: Clin Implant Dent Relat Res 2012, Oct 15 (Epub ahead of print).
9. Galindo-Moreno P, et al.: Clin Implant Dent Relat Res 2013; 15(6): 858-66.


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (40)

×
×
×