Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Fogimplantátum

Csontpótlás - Mit lehet tenni, ha nincs elég csont a fogbeültetéshez?

×
×
×
Dent-A-Lux

A régen eltávolított vagy fogágybetegség miatt elveszített fogak helyén gyakran előfordul, hogy a behelyezendő implantátumhoz nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont. Ilyenkor a hiányzó részt korszerű eljárások segítségével nem csak pótolni lehet, de a későbbi fogpótlás hosszútávú stabil alátámasztása érdekében szükséges is.

Miből áll a beavatkozás

A korszerű implantológiai eljárásokkal ma már olyankor is lehet műgyökeres fogpótlást készíteni, amikor az korábban a csont elégtelen mennyisége miatt teljesen elképzelhetetlen lett volna. A beavatkozás lényege, hogy a hiányzó, nem megfelelő magasságú, szélességű csontot ki kell egészíteni. Ez történhet az implantátum behelyezésével egyidőben vagy azelőtt, saját csonttal vagy csontpótló anyaggal, illetve ezek kombinációjával. Ezt követően meg kell várni, hogy a feltöltött rész átépüljön, azaz a kívánt mennyiségű csont kialakuljon. Ennek során két ellentétes irányú folyamat - leépülés és felépülés - zajlik egyidőben. Miközben a kiegészített részt alkotó anyag felszívódik, vagyis leépül, eközben ezt felhasználva és részint ennek hatására új, saját csont jön létre, azaz épül fel. Ahhoz, hogy mindez problémamentesen történjen, gyulladásmentes területre és a hiányzó rész megfelelő módon történő pótlására van szükség.

Milyen anyagok felhasználásával történik a csontpótló műtét

A csontpótláshoz legideálisabb a saját csont. Ez azonban nem mindig vagy nem megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre, ráadásul ennek biztosítása további műtéti megterhelést jelenthet. Ezért egyre nagyobb a jelentősége a legújabb kutatási eredmények alapján kifejlesztett, a természetes csontot egyre inkább kiváltani tudó csontpótló anyagoknak és technikáknak, amelyekkel ugyanazt az eredményt saját csont felhasználása nélkül lehet elérni.

×
×
×