Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Fogbeültetés azonnal - amit tudni érdemes: 1. rész

Van olyan eset, amikor gyulladás, sérülés vagy fogágybetegség miatt a fog megtartása nem lehetséges -el kell távolítani. Azért, hogy a súlyosabb szövődmények kialakulását meg lehessen előzni. Fontos azonban tudni: a foghiányt pótolni szükséges! Nemcsak azért, mert esztétikailag hátrányos. Hanem, mert előbb-utóbb komoly rágás- és csontproblémát okozhat. A pótolatlan foghiányba a szomszédos fogak bedőlnek, a vele szemben levők pedig belenőnek. Ez kezdetben rágási nehezítettséget okoz. Később az így egyre kedvezőtlenebb pozícióba kerülő szomszédos és szemben levő fogak túlterhelődnek. Ez a kimozgósodásukat, majd idő előtti elvesztésüket okozhatja. Eközben a foghiány területén levő állcsont sorvad. Mivel a fog tartása a feladata, annak hiányában nincs funkciója. A szervezet pedig így működik. A funkció nélkülivé vált részt, a fognélküli állcsontot leépíti. A fogeltávolítás utáni probléma tehát sokrétű. Esztétikai, rágásbeli és az állcsontot érintő. Mi a megoldás? Következő cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ.

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg. Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírt ún. egészségügyi információk, másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

A cikk termékmegjelenítést tartalmaz: Straumann BL implantátum a Straumann AG márkajelzése, a BioOss csontpótlóanyag a Ed. Geistlich Söhne AG márkajelzése.

Megosztás


Kapcsolódó cikkek


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (208)