Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Gyulladás, ami sokba kerülhet...-2. rész

Cikkünk első részében a periimplantitiszről, a fogimplantátum(ok) körüli gyulladásról írtunk, ami akár a műgyökér és vele a fogpótlás elvesztését is okozhatja. Ez pedig sokba kerülhet... Mi a megoldás? Mindenekelőtt: a megelőzés -az egészségtudatosság. Annál is inkább mert nemcsak az egészségünk és a rágóképességünk, de a pénztárcánk is komolyan bánhatja az ellenkezőjét. Mire érdemes figyelni?

1.: A fogimplantátum minősége. A fogimplantátum felszíni és formai kialakítása olyan, ami a körülötte levő csontra, annak visszahúzódása esetén az így kialakuló gyulladásra hatással van. Ezért célszerű olyan márkát választani, amit az ajánlóján és a gyártóján kívül mások és nemcsak Közép-Kelet-Európában ismernek. A gyártó cégnek van legalább akkora múltja, mint amennyi időre garanciát vállal, hogy a műgyökerük szájban marad. Sajnos, a hosszútávú sikerre önmagában nem biztosíték, hogy a terméknek érvényes engedélyei vannak. Mivel 10-20 évig egyetlen hatóság sem nézi az adott fogimplantátum minőségét, szájban maradásának a sikerességét. Segíthet azonban, hogy a jó minőségű fogimplantátumokat sokan és sokszor vizsgálják tudományos célból és az eredményeket nemzetközileg elismert szaklapokban publikálják. Ez az információ pedig ma, amikor az internet korát éljük, elérhető. Érdemes időt fordítani rá, hiszen az egészségünkön túl sok pénzünk múlhat rajta, hogy milyen műgyökér kerül a szánkba. Annál is inkább, mert gyakran egy névtelen vagy középkategóriás fogimplantátum akár akciós ára és egy piacvezető Straumann fogimplantátum között 20 000 Ft-nál nincsen nagyobb különbség. Magunk vagyunk erre a legjobb példa: a Dent-A-Lux Fogászaton egy Straumann fogimplantátum már 139 000- Ft-tól elérhető. Számlával és garanciával! Ez napi egy kávé áránál is kisebb különbséget jelent a konkurens termékekhez képest akár egy év alatt. Cserébe pedig olyan minőséget és valódi garanciát kaphatunk, amire csak a világ legnagyobb fogászati implantátum gyártója képes. Tessék gondolkodni… Megéri.

2.: Csontpótlás. Ha szükséges, nemcsak a fogbeültetés lehetősége, de a fogimplantátum és a rákerülő fogpótlás hosszútávú sikere múlhat rajta. Ezért nagyon fontos, hogy mikor, mit és hogyan látunk el. Mivel a modern eljárások és anyagok költségesek és nagy gyakorlatot igényelnek, egyre gyakrabban hallani, hogy azt mondják a páciensnek, nem lehet fogbeültetése, mert nincs elég csontja. A csontpótlás lehetősége szóba sem kerül. Amint az sem ritka, hogy 20-30 éve használatos módszerekkel és anyagokkal történik csontpótlás. Ami ugyan lehet, hogy olcsóbb, de míg annak idején a puszta tény, hogy tudtunk csontot kialakítani, nagy szónak számított, ma már más a helyzet. Ma az számít jónak, ha nemcsak képesek vagyunk pótolni a hiányzó csontot, de az hosszútávon megmarad -5-10 év alatt sem tűnik el. Ehhez pedig modern módszerek és anyagok kellenek. Különben hiába olcsóbb, ha felszívódik, gyulladást okoz vagy kilökődik. Főként, ha mindez az időközben beültetett implantátumokkal és az elkészült fogpótlással együtt történik. A kezdetben kedvezőnek tűnő megoldás végül nagyon sokba fog kerülni. Ezért érdemes több helyen tájékozódni. Mindaz, amit a fogimplantátum minősége részben leírtunk, a csontpótló anyagokra és módszerekre legalább annyira érvényes. Ezért használunk a Dent-A-Lux Fogászaton kizárólag BioOss csontpótló anyagot és BioGide membránokat. Mivel több, mint 3000 (!) nemzetközi kutatás és publikáció bizonyítja, hogy ezek az anyagok nem okoznak gyulladást. A velük pótolt csont hosszútávon stabil és nem lökődik ki. Nem véletlenül számítanak arany standardnak az ilyen beavatkozásokat végző klinikákon szerte a világon. Ezért használjuk mi is a Dent-A-Lux Fogászaton, mert ez az, amire garanciát tudunk vállalni. Folytatjuk…

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, hogy másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírtak ún. egészségügyi információk és másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

#fogimplantátum #fogbeültetés #fogorvos #fogászat #fogpótlás #csontpótlás #Kecskemét

 

 

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (225)