Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Fogimplantátum

MIBŐL ÁLL EGY IMPLANTÁTUM?

Dent-A-Lux

A FEJRÉSZ

A fogpótlást tartja, amely a csontban lévő részhez csavarmenettel rögzül. A nálunk használt korszerű változatok anyaga a műgyökérrel megegyező ötvözetlen titán vagy speciális fémmentes kerámia, un. cirkondioxid. Ez tökéletes biokompatibilitást eredményez, ami azért fontos, mert így a környező szövetek, íny, csont, illeszkedése még tökéletesebb, ami nem csak a műgyökér hosszútávon tartósabb rögzülését, de az ínyvisszahúzódás veszélyét minimálisra csökkentve előnyösebb kozmetikai megjelenést is biztosít.

AZ ÁLLCSONTBAN LÉVŐ RÉSZ

Az implantátum csavarmenettel ellátott része az állcsontban található. Ennek anyaga lehet titánötvözet vagy mint az általunk használt korszerű műgyökerek esetében, tiszta, ötvözetlen titán. Ennek azért van jelentősége, mivel ez határozza meg az implantátum szervezet részéről történő elfogadását, azaz a zavartalan beépülést. Az állcsontban lévő rész formája és felszíni kialakítása ugyancsak fontos. Ezek ugyanis hatással vannak nem csak a beépülés gyorsaságára, később pedig az implantátumra kerülő fogpótlás terhelhetőségére, de arra is, hogy akár rosszabb csontadottság mellett is sikeres legyen a fogbeültetés.

Mindez azt eredményezi, hogy kevesebb a fog nélkül töltendő idő és olyankor is nagy biztonsággal elvégezhető az implantáció, amikor egy kevésbé korszerű műgyökér bentmaradása kérdéses lehet.

A  Dent-A-Luxnál szituációtól függően az alábbi felszíni kialakítású implantátumok használatosak:

Straumann SLA® (Sound-blasted, Large grit, Acid etched): az arany standard,

Straumann SLActive®: egyike a legmodernebb csontosodást gyorsító felszíni struktúrának.

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

[1]  Fejrész
[2]  Állcsontban levő rész


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (39)