Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Fogimplantátum

KINEK LEHET IMPLANTÁLNI?

Bár a címben szereplő kérdéssel kapcsolatban meglehetősen sok ellentétes információ él a köztudatban, ma azt lehet mondani, hogy megfelelő műgyökérrel, operációs technikával és szükség esetén csontpótló-, bioanyagok felhasználásával szinte mindenkinek lehet implantálni.

Ennek oka több tényezőre vezethető vissza. Az implantológia az utóbbi néhány évben óriási fejlődésen esett át. A legnagyobb műgyökereket gyártó cégek megértették a páciensek igényét, akik valami mást szeretnének foghiányuk rendezéséhez semmint a hagyományos hídpótlást és ehhez fogaik lecsiszolását. Megértették azokat, akiknek rosszabb csontadottságuk miatt nem lehetett implantálni, ezért gyakran más választás nem lévén, kénytelenek voltak kivehető fogpótlással beérni. Ezért hatalmas fejlesztésekbe kezdtek, amelyek eredményeként megszülettek azon speciális alakú és felszíni kialakítású műgyökerek, amelyekkel normál körülmények közt akár azonnal lehet foga a páciensnek és még rosszabb csontadottság esetén is nagy biztonsággal lehet implantálni. Ilyenek az általunk is alkalmazott Straumann SLActive és Pitt-Easy Puretex műgyökerek.

Olyan új műtéti eljárások kerültek bevezetésre, amelyekkel a páciens beavatkozás okozta terhelése és a gyógyulási idő jelentős mértékben csökkenthető. Ezek közül nem csak a mi tapasztalatunk, de az így ellátott pácienseink elmondása szerint is a CAD/CAM implantációs technika egyike a leginnovatívabbaknak.

Új, modern csontpótló- és bioanyagok jelentek meg, amelyek segítségével ma már olyan esetekben is lehet implantálni, amikor ez korábban elképzelhetetlen lett volna.

Mindezeknek köszönhetően egyre szélesebb azon pácienseknek a tábora, akiknek a korszerű műgyökerekkel, szükség esetén kiegészítő műtéti technikákkal és anyagokkal egyre rövidebb idő alatt egyre tartósabb és szebb megoldásokat tudunk készíteni. Ezért is választják ma már mind többen a korszerű implantációra épülő rögzített fogpótlás kényelmét és szépségét– mert majdnem olyan tökéletes, mint amilyen természetes.

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (31)