Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Indirekt tömések

Arany indirekt tömés

Arany indirekt tömés

Bár arany színe miatt nem igazán esztétikus, tartósság tekintetében a mai napig etalonnak számít ez az indirekt tömés fajta.

Ez két okra vezethető vissza: egyrészről, mivel az ehhez a töméstípushoz használatos korszerű BioGold ötvözetek önmagukban is baktériumtaszítóak, másrészről az anyag rendkívül nagy pontosságú megmunkálást tesz lehetővé. Ennek köszönhetően már a technikai laboratóriumban kialakított arany tömés illeszkedése messze meghaladja bármely direkt változatét. A fogba rögzítést követően az üreg határaira simítva pedig még tökéletesebb széli zárást lehet vele elérni.

Jóllehet az arany tömés színe a kor esztétikai követelményeinek nem felel meg, rendkívül pontos illeszkedése és páratlan tartóssága miatt a kevésbé látható, hátsó, főként felső őrlő fogak esetében nyújt kiváló megoldást.

Előny: egyedülálló tartóssága még a nagyobb üregek esetében is referencia.

Hátrány: nem esztétikus ez az indirekt tömés típus, a felhasznált arany mennyiségétől függően költséges, elkészítése legalább három alkalmat igényel. (1. Szuvasság ellátása, lenyomatvétel, 2. Beragasztás, 3. Tömés széleinek fogra való simítása.)

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (21)