Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Az eddigi legjobbunk!

Amióta fogorvos lettem, majd a Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét belvárosában megnyílt, közel áll hozám a mosolyzóna esztétikai ellátása. Ma már külön szakterületnek számít a fogászatban és egyike azoknak, ami ismertté tett minket. Ez a smiledesign vagy smile makeover. Magyarul: mosolytervezés, mosolyátalakítás. Ennek során az előnytelen megjelenésű, gyakran nemcsak esztétikai, hanem komoly psychés problámákat is okozó frontfogakat megváltoztatjuk. A páciens adottságaival harmonizáló formára, színűre, hogy a páciens ismét merjen nevetni, a magabiztosságát visszanyerje. A szép fogak azonban önmagukban nem elegendők. A velük harmonizáló ínyszél legalább annyira fontos. Hiszen a legszebb fogak megjelenése is hervasztó, ha az őket körbevevő íny hol feljebb, hol lejjebb van. Szerencsére, a modern fogorvos-tudomány és esztétikai fogászat erre a problémára számos megoldást kínál.

Fiatalabb fogorvos kollégák többször megkérdezték már, a mosolytervezés melyik részét szeretem a legjobban. A végét! Bár 27 év szakmai tapasztalattal és sok-sok sikeres ellátással a hátam mögött egy-egy új mosoly megalkotása ma is nagy nagy öröm, a legjobb rész látni a pácienst a kezelés végén. Amint az új fogaival ragyog a boldogságtól! Ahogy egy kedves betegem írta, miután megkapta az új fogait: „Kedves Doktor Úr! Tátogatom a számat és csudajó látni a mai nap eredményét. Nagyon köszönöm, valóban ez egy új lehetőség kezdete testileg, lelkileg egyaránt.”

Azonban legyen akár 27 év tapasztalata és sok-sok itthoni és külföldi kurzus és elismerés, egyedül, mint fogorvos vagy akár a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat kiemelkedő műszerezettségével a hátam mögött sem tudnék ilyen sikeres ellátásokat végezni. Ebben komoly csapat együttes munkája támogat. Ezért nagy segítség, hogy a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat a svájci Straumann referencia rendelője, amely nemcsak a világ legnagyobb fogimplantátum előállítója, hanem számos high-tech fogászati terméket, pl. fogpótlást is gyárt. Az idén 40. (!) születésnapját ünneplő cég teljes technológiai és termék-palettája a rendelkezésünkre áll. Ugyanolyan feltételekkel, mint Németországban vagy Svájcban: fogimplantátum esetében örökélet, fogpótlás esetében 10 év (!) garanciát vállal a Straumann! Ráadásul nálunk mindez a német és svájci árnál jóval kedvezőbben elérhető.

A Straumann-nal val együttműködés eredményét jól mutatja a képen látható közös munkánk egyike. Jól szituált, dekoratív, 35 év körüli hölgy páciens keresett fel azzal, hogy 3 évvel ezelőtt készítették neki a kép felső részén látható, mára letöredezett, elszíneződött és megromlott zárású megoldást. Ami körül ráadásul az ínyszél lefutása is teljesen diszharmonikus volt. Az volt a kérése, hogy szép fogakat és mosolyt szeretne. Ezért a régi megoldások eltávolítása után új koronákat készítettünk és az ínyszél lefutását megváltoztattuk. Úgy, hogy harmonizáljanak egymással és a hölgy egyéniségével, az esztétikum a páciens megjelenésével összhangban legyen. Ez azonban nem volt egyszerű. Mivel a páciens fogainak kopottságából arra következtettünk, hogy a megszokottnál jóval nagyobb erő éri őket. Emiatt a hagyományos fémmentes fogpótlások szóba sem jöhettek, hiszen ekkora erőhatásra azok könnyen eltörhetnek. Mivel a kiindulási állapot ellátásai rosszul zártak, a fogak erősen elszuvasodtak. Emiatt olyan új ellátást szerettünk volna, ami nagyon tartós, hiszen ezeknek a fogaknak vélhetően ez lesz az utolsó megoldása. Ezért választottuk a Straumann Zerion UTML koronákat. Mivel ezek szájkörülmények között gyakorlatilag törhetetlenek és olyan kiemelkedők esztétikailag, amit jelenleg semmi mással sem tudunk megvalósítani. Ráadásul a Straumann lipcsei fogtechnikai központjában a foghoz olyan pontosan illeszkedőre készítik, amilyen Magyarországon jelenleg nem elérhető. A végeredmény a képen látható. Az anyagában színezett és a természetes foggal megegyezően változó fényáteresztő és visszaverő képességgel rendelkező anyagból faragott koronák nemcsak páratlan megjelenésűek, de annyira pontosan illeszkednek a foghoz, hogy a Straumann 10 év (!) garanciát vállal rájuk. Nem kérdés, hogy strapabírás, esztétikum és pontosság szempontjából az eddigi legjobb fogpótlás technológiával van dolgunk.

A kép alsó részén látható fogpótlás Dr. Kőhalmi Tamás kecskeméti fogorvos munkája és a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat rendelőjében készült. A fogtechnikai munka digitális részét Balogh Zsolt végezte, a fogpótlás a Straumann lipcsei fogtechnikai központjában készült. A kép engedély nélküli másolása tilos, minden jog fenntartva. Copyright © Dr. Kőhalmi Tamás, Dent-A-Lux Fogászat, Kecskemét, 2020.

Internet oldalainkon kizárólag olyan valós fogorvosi ellátásokat mutatunk, amiket A kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat rendelőjében, mindennapi, hús-vér pácienseknek végeztünk. Speciális körülmények között elkészített bemutató vagy reklám célú eseteket oldalainkon nem szerepeltetünk. Mivel úgy gondoljuk, az a hiteles, amit életszerű körülmények között bárkinek el tudunk készíteni. Mások által készített, innen-onnan összeollózott eseteket nem mutatunk, mert idegen tollakkal ékeskedni nemcsak nem szép dolog, de hiteltelen is. Másfelől nincs rá szükségünk, mivel magunk is olyan portékát készítünk, amit ki merünk tenni az ablakba. Oldalainkon nincs csalás-ámítás, csak valódi, nálunk készített ellátás.

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a Facebook üzletpolitikája miatt az egészségügyi információk másképp nem terjeszthetők. Köszönjük!

fogorvos, kecskemétfogászat, kecskemét, fogimplantátum, fogbeültetés, fogpótlás, Dent-A-Lux, mosolytervezésStraumann

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

 

 

 

 

 

 


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (243)