Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Az üvegbe zárt mosoly

Legyen az fogászat vagy fogorvos bárhol a világon, a páciens megelégedettsége nagyon fontos. Ez nálunk Kecskeméten, a Dent-A-Lux fogszakorvosi rendelőben sincs másképp. A számtalan külföldi és itthoni továbbképzés, a világ élvonalával lépést tartó anyagok és kezelési eljárások egyetlen célt szolgálnak. Azt, hogy a pácienseink érezzék: szakszerű ellátásban részesülnek és a megelégedettségük fontos a számunkra. Legyen az akár egy tömés vagy a legmagasabb igényt kiszolgáló fogpótlás, fogbeültetés vagy csontpótlás, arra törekszünk, hogy pácienseink jó véleménnyel legyenek rólunk. Fogászatként, fogorvosként ezért teszünk nap mint nap, fejlesztjük és tartjuk magas szinten az ellátásainkat folyamatosan. Úgy gondoltuk, mindennek a bemutatására a legjobb, ha megosztunk néhány esetünket. Remélve, hogy sikerül ízelítőt adnunk a fogászatunkon folyó munkából, a pácienseinkkel való törődésből és ellátásaink színvonalából.

Az első ilyen esetünk a képen látható fogak tulajdonosa, 35 éves hölgy páciens, aki azért kereste fel a fogászatunkat, mivel elégedetlen volt a mosolyával. A szájvizsgálatkor látható volt, hogy a frontfogai megjelenése előnytelen. A két oldali kismetszőkön levő koronák hossza különböző volt, a középső fogak korábbi ellátása alászuvasodott és a bal oldali letört. Az ínyszél lefutása pedig nem volt harmonikus.

A pácienssel egyeztetve mosolytervezés és mosolyátalakítás mellett döntöttünk. Kikérdeztük az elképzeléséről és megbeszéltük a lehetőségeket. A meglevő fogak megtartásával, fogbeültetés, fogászati implantátum felhasználása nélkül szerettük volna elvégezni az ellátást. A beavatkozás előtt elkészítettük a látványtervet. Így a várható eredményt anélkül lehetett modellezni, hogy a szájban bármi történt volna. Ezt a módszert azért szeretjük, mivel így megelőzhető, hogy bármi, a páciens elképzelésétől eltérő történjen, ami később esetleg nem visszafordítható.

A tökéletes esztétikum érdekében a hölgy a megoldásaihoz üvegkerámiát választott. Erről azt kell tudni, hogy a jelenlegi korona, héj és fogpótlás készítésére alkalmas anyagok közül világviszonylatban a legszebb. Gyönyörű és teljesen természetes megjelenésű fogak készíthetők belőle.  Hátránya, hogy mind a fogorvosi, mind a fogtechnikai elkészítése és a felhasznált anyagok, sőt még a rögzítési eljárás is teljesen speciális, magas technológia igényű. Előnye azonban, hogy megfelelő elkészítésekor a végeredmény páratlan és mindenért kárpótol -akár az üvegbe zárt mosoly.

A fogakat megfelelően előkészítettük, majd lenyomatot vettünk. Mivel a páciensnek világos volt a foga, olyan fogszínt szerettünk volna, ami nem csak harmonizál az eredetivel, de látványban meghaladja azt. Kihasználtuk, hogy az üvegkerámia különböző fényáteresztő képességű változatokban elérhető. Ezért a világos fogszínhez, teljesen transzparens kerámiát választottunk. Mivel azt szerettük volna, hogy a végeredmény tónusában az eredeti, de fényben csillogó, következésképpen a saját fognál világosabb megjelenésű legyen.

Miután mindezzel megvoltunk, a munkát átadtuk a fogtechnikai laboratóriumnak. A fogakat ideiglenes koronákkal védtük. Így sem esztétikailag, sem rágáskor nem szenvedett hátrányt a páciens, amíg a végleges megoldások elkészültek.

Miután a fogtechnikai laboratórium elkészült, következett a próba. A megoldásokat szájba helyeztük. A formát és a pontos illeszkedést leellenőriztük. Mielőtt azonban véglegesítettük volna, kiválasztottuk, milyen színű ragasztót használjunk a kívánt esztétikum eléréséhez. Mivel az üvegkerámia esetében a világon egyedülálló módon lehetőség van arra, hogy +/- 3 árnyalaton belül a szájviszonyokhoz optimalizálhassuk a megoldásunkat. A különböző színű ragasztóknak megfelelő próba pasztákkal a megoldásokat felpróbáltuk és a pácienssel együtt kiválasztottuk a legkedvezőbbet. Ezután a kiválasztott próba pasztával egyező árnyalatú ragasztót használtunk a véglegesítéshez.

A kezelés utáni állapot a képen látható. A hölgy nagyon boldog volt az új fogaival és mosolyával. Az egy hetes kontrollkor pedig már egy más pácienssel találkoztunk. Magabiztos, mosolygós hölggyel, aki a fogaival együtt ragyogott. Mi pedig örültünk, hogy sikerült a megelégedettségére tennünk és újabb mosolyt üvegbe zárnunk.

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, hogy másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírtak ún. egészségügyi információk és másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

 

 

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (219)