Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Cirkon - Mi az?

Cirkon - Mi az?

Ha valakinek mostanában fogpótlásra -koronára vagy hídpótlásra- van szüksége és az interneten böngészi a lehetőségeket, biztosan találkozik a kifejezéssel: cirkon. Cirkon-kerámia. De mi is ez?

A cirkon egy anyagnév, amiből fogpótlás készíthető. Fémmentes, nem allergizáló. Gyűjtőfogalom. Olyan, mint az autó. Suzukitól a Mercedes-Benz-ig. Mindegyik: autó. Minőségben és árban azonban nagy a különbség. A cirkonnal is így van ez. A főként Közép-Kelet-Európában használatos, máshol elavultnak számító változatok fogtól eltérő esztétikumúak és kézzel megmunkáltak. Emiatt a belőlük készített fogpótlások szépsége, pontossága, így a tartóssága elmarad a kívánatostól. Ezzel szemben a korszerű cirkon-technológiák számítógéppel vezérelt gépi megmunkálásúak. Az anyaguk is más. Sokkal szívósabbak és esztétikusabbak. Emiatt a belőlük készített fogpótlások lényegesen tartósabbak és sokkal szebbek. Nálunk, a Dent-A-Lux Fogszakorvosi Rendelőben kizárólag ilyet használunk.

Mennyibe kerül? Németországban: 800-2000 Euro (https://www.medikompass.de/zirkonkronen-preisvergleich.php). Nálunk ugyanez: bruttó 98.000,- Ft. Számlával és garanciával!

Megosztás


Kapcsolódó cikkek


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (197)