Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Foghúzás után fogbeültetés és fogpótlás azonnal! Straumann BLX guide

Mint kecskeméti fogorvos és a Dent-A-Lux Fogászat szakmai vezetője büszke vagyok, hogy Magyarországon először mi végeztünk számítógéppel irányított -ún. full guide- fogbeültetést Straumann BLX fogimplantátumokkal.

A Straumann BLX a világ legnagyobb fogimplantátum gyártó Straumann csúcsterméke. Különleges anyaga, formai kialakítása és felszíne miatt foghúzás után nemcsak a fogbeültetés lehetséges azonnal, hanem a fogpótlást is rögtön el lehet készíteni. Ráadásul a Straumann örökélet garanciát vállal a termékeire!

Amint arról a Facebook oldalunkon beszámoltunk, Magyarországon először a Dent-A-Lux Fogászaton Kecskeméten végeztünk ún. full guide fogbeületetést Straumann BLX fogimplantátummal. Az eljárás lényege, hogy a hagyományos műtéti technikától eltérően a fogbeültetés nem a szem ellenőrzése mellett, hanem számítógéppel megtervezve és vezérelve történik. Így még kedvezőtlen csontadottság esetén is a lehető legoptimálisabban helyezhető el a fogimplantátum. Ezért a csontpótlás sokszor minimalizálható vagy akár teljesen elhagyható. Ami gyorsabbá és olcsóbbá teszi a fogbeültetést.

A számítógéppel tervezett és irányított Straumann BLX fogimplantátummal végzett fogbeültetés másik nagy előnye az ér-idegképletek védelme. Kedvezőtlen csontadottságnál nem ritka az alsó állcsontban, hogy egyáltalán elvégezhető legyen a fogbeültetés, a fogimplantátum az ér-ideg közelébe kell kerüljön. Hagyományos operációs technikával ez komoly kockázatot jelent. Mivel a szabad kézzel végzett műtétkor, ha picit félremegy a fúró, sérülhet az ideg. Ez pedig akár maradandó érzéskiesést okozhat. A számítógéppel tervezett és irányított Straumann BLX fogbeültetéssel az ér-ideg sérülés esélye szinte nulla! Mivel a fogimplantátum(ok) pontos, a csontadottságot maximálisan kihasználó, eret, ideget nem sértő helyzete előre megtervezhető. A beavatkozáskor pedig pontosan az történik -a fogimplantátum odakerül-, ahogy elterveztük.

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a Facebook üzletpolitikája miatt az egészségügyi információk másképp nem terjeszthetők. Köszönjük!

fogorvos, Kecskemét, fogászat, kecskemét, fogimplantátum, fogbeültetés, fogpótlás, Dent-A-Lux, Straumann BLX

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

 

 

 

 

 

 


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (241)