Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Lépjen egy szinttel feljebb velünk!

Válasszunk bármilyen fogpótlást, az esztétikum és a tartósság attól függ, ki, miből, hogyan és mivel készítette. Ez érvényes a fogorvos és a fogtechnikus munkájára, csakúgy, mint a felhasznált anyagokra és technológiára.

A Magyarországon készített fogpótlások zömének a legnagyobb kritikája a pontosság. Az, hogy a fogpótlás és a fog illeszkedése gyakran elmarad a kívánatostól. Amint erről már tudományos kutatásokra hivatkozva beszámoltunk, ez átlagosan 50-100 mikrométer. Ekkora a rés a fogpótlás és a fog között. Mivel a szuvasságot okozó baktériumok mérete 0,5-1,5 mikrométer, könnyen belátható, hogy ezek a mikroorganizmusok a fogpótlás alá be tudnak jutni. Ez a fog megbetegedéséhez vezet, ami gyakran a fogpótlás idő előtti eltávolítását teszi szükségessé. Ez pedig komoly anyagi veszteséget jelent. Arról nem beszélve, hogy az aláromlott fog nem mindig menthető és így a rágóképesség helyreállításához az eredetileg készítettnél lényegesen költségesebb fogpótlásra lehet szükség.

Azért, hogy mindez elkerülhető legyen, pontosabb fogpótlásokra van szükség. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy prémium ellátásainkat ezentúl a világ legnagyobb fogászati implantátum és regeneratív anyagokat gyártó cégének, a svájci Straumann-nak a lipcsei laboratóriumában készítik! (Bővebben: https://www.straumann.com/en/dental-professionals/products-and-solutions/cares-digital-solutions/materials.html) A még Európában is páratlan technikai központ és a teljesen digitalizált munkafolyamat segítségével a pácienseinknek olyan fogpótlásokat készíthetünk, ami Magyarországon eddig elérhetetlen volt. Végre valóság: a fogpótlás lehet olyan pontos, hogy a tartóssága akár 20 év is lehet! Természetesen, az ár sem mellékes. Az első 500, ezzel a technikával elkészített prémium fog(pótlás) elkészítésére ígéretet kaptunk, hogy azok nagyjából bruttó 80 000-90 000- Ft-nál nem fognak többe kerülni. Ezeknek a fogpótlásoknak a tartósságával számolva ez napi 10-20 Ft-ba kerül! Bízunk benne, hogy az így anyagilag is kedvező fogpótlásokra lesz akkora kereslet, hogy az árakat a későbbiekben is elérhető szinten tudjuk tartani.

A képen a Straumann lipcsei laboratóriumában készített fogpótlás látható. Az alapanyagot a japán Kuraray Noritake Dental Inc. készíti. Különlegessége, hogy a hagyományos matt cirkonhoz képest ultra-magas fényáteresztő képessége miatt teljesen fogszerű. A megszokottól eltérően a foghoz hasonló megjelenés érdekében nem kell kerámiával borítani. Következésképpen nincs, ami lepattanjon. Ezért a sérítő hatásokkal szemben -pl. csont, meggymag- ellenállóbb. Mindamellett, hogy az Európában egyedülállónak számító és teljesen digitalizált gyártás miatt rendkívül pontos és emiatt tartós fogpótlások készíthetők belőle.  

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, hogy másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírtak ún. egészségügyi információk és másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

#fogorvos #fogászat #fogpótlás #Straumann #Kecskemét

 

 

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (229)