Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Fogpótlás a jövőből, Magyarországon nálunk először!

Mint kecskeméti fogorvos és a Dent-A-Lux Fogászat szakmai vezetője nagy örömömre szolgál, hogy a Straumann legújabb BLX fogimplantátumára Magyarországon először nálunk készült teljesen számítógéppel tervezett és készített csavarral rögzített fix fogpótlás. De mit is jelent ez az első olvasatra technikainak tűnő hír a páciens, fogorvos és a fogbeültetés szempontjából?

  • A páciens a világ #1 gyártójának Straumann BLX típusú fogimplantátumát kapta, amit arra fejlesztettek, hogy fogbeültetéstől a fogpótlásig mindent azonnal lehessen.  Azoknak, akiknek az idő drága és nem szeretnek várni.

  • A Straumann BLX kifejlesztésekor a svájci világelső 40 év (!) tapasztalatát és tudását felhasználva korszakalkotó fogimplantátumot alkotott. Speciális anyaga és formája miatt még előnytelen csontadottság esetén is extrém stabil. Különleges felszíne pedig nagyon gyors, akár 3 hét alatt (!) beépülést eredményez.

  • Az erősen leépült állcsont és visszahúzódott íny miatt minden más esetben szükség lett volna csontpótlásra. A Straumann BLX segítségével azonban eltekinthettünk ettől. Ami nemcsak gyorsabb, de anyagilag is kedvezőbb volt.

  • Az állcsont leépülése miatt a fogpótlás típusának helyes megválasztása nagyon fontos. Ezért a legtöbb szakember az ilyen szituációban kivehető fogpótlást javasol. De mi van, ha a páciens nem szeretne kivehető fogpótlást? Akkor igyekszünk mindent elkövetni, hogy a kívánságának eleget tegyünk! Amiben a legkorszerűbb számítástechnika és a Straumann lipcsei fogtechnikai laboratóriuma volt a segítségünkre.

  • Annak érdekében, hogy a visszahúzódott állcsont miatt megnövekedett terhelésnek a fogpótlás képes legyen hosszútávon ellenállni, nem elég nagy pontossággal illeszkedni a fogimplantátumokba, speciális anyagból kell lennie. Ráadásul mielőtt elkészülne, le kell modellezni. Tudnunk kell, hogy amit szeretnénk, működni fog a szájban. Ehhez a legkorszerűbb számítástechnikát használtuk. Az eredményt az illusztráció mutatja.

  • A hosszútávú siker szempontjából nagyon fontos, hogy a fogpótlást tisztán lehessen tartani. Mivel a visszahúzódott állcsont miatt mélyen levő fognyakaknál ez nem könnyű feladat, olyan formát terveztünk, hogy a páciensnek ne legyen ezzel gondja. Ha pedig segítségre szorul, akkor sincs baj. Mivel a fogpótlás csavarozott, bármikor gond nélkül eltávolítható. Így rendelői körülmények közt tökéletesen megtisztítható és visszahelyezés után ismét használható.

  • Fogorvosként, fogbeültetéssel és csontpótlással foglalkozó szakemberként a különleges esetek mindig kihívást jelentenek. A megoldásuk pedig nagy örömöt. Kecskemétiként azonban arra vagyok a legbüszkébb, hogy Magyarországon először nálunk, a Dent-A-Lux Fogászaton végeztünk ilyen ellátást. Mindez azonban nem jöhetett volna létre egy kiváló csapat nélkül: szeretnék köszönetet mondani a Straumann cég szakmai támogatásáért, Balogh Zsoltnak és a lipcsei Straumann fogtechnikai laboratóriumnak a fogpótlás digitális tervezésében és kivitelezésében végzett munkájukért.

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a Facebook üzletpolitikája miatt az egészségügyi információk másképp nem terjeszthetők. Köszönjük!

fogorvos, fogászat, kecskemét, fogimplantátum, fogbeültetés, fogpótlás, Dent-A-Lux, Straumann

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

 

 

 

 

 

 


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (240)