Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

Fogbeültetés, fogimplantátum foghúzás után AZONNAL

A Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét és környékén teljeskörű fogorvosi (tömés, fogpótlás) és szájsebészeti (foghúzás, fogbeültetés, fogimplantátum, csontpótpótlás) ellátásaival 20 éve áll a páciensek rendelkezésre. Ezalatt a korántsem rövid idő alatt a szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztettük, hogy a minőség nálunk ne csak reklámszlogen legyen. Nem véletlen, hogy a legegyszerűbb ellátásainkra is 5, számosra 10 (!), sőt, a Straumann fogimplantátum és kiegészítőire élettartam, „örökélet” (!) garanciát vállalunk.

A fogbeültetés, fogimplantátum foghúzás után AZONNAL technikája ugyancsak a világelső fogimplantátum gyártó svájci Straumann-nal való együttműködés eredménye. Nagyjából 15 éve adódott a lehetőség, hogy az akkor Németországban az ITI (International Team for Implantology – a világ egyik legnagyobb fog-implantológiai társasága) titkára, Prof. Dr Dr Dr Karl Anreas Schlegel-lel ezen sorok írója együtt lehetett és az akkor újnak számító fogbeültetés-technikát megtanulhatta. Azóta a fogeltávolítás után történő fogimplantátum beültetések 99%-át AZONNAL elvégezzük és a sikerességünk 100%.

Az ellátás lényege, hogy a fogeltávolítás után AZONNAL fogbeültetés történik, a fogimplantátum rögtön behelyezésre kerül. Mivel az eltávolított fog sosem olyan alakú, mint a beültetett fogimplantátum: a „hézag”-ot ki kell pótolni, általában csontpótlás szükséges. Ellenkező esetben a „hézagba” benő a lágyrész -íny-, következésképpen a fogimplantátum ezen része nem lesz az állcsontban. Ami akár a fogimplantátum későbbi elvesztését okozhatja.

Az eljárást illusztráló videó kecskeméti 79 éves női páciens ellátásáról készült. Akinek a bal felső kisőrlő foga eltört. Sajnos, nem lehetett már megmenteni, nem volt mit tenni, el kellett távolítani. Az eltávolításra kerülő fog helyét a szomszéd fogak lecsiszolásával járó hídpótlással vagy fogimplantátum segítségével lehetett pótolni. Mivel a páciens az eltávolítandó melletti fogait nem szerette volna lecsiszoltatni, a fogbeültetés mellett döntött. Ráadásul a fog eltávolítása utáni foghiány a mosolyzónába esett, így a páciens mihamarabb fogpótlást szeretett volna. Ezért úgy döntöttünk, hogy a fog eltávolítás után a fogbeültetéssel nem várunk hónapokat, hanem a fogbeültetés, fogimplantátum foghúzás után AZONNAL technikáját alkalmazzuk. A fog ki-, a fogimplantátum rögtön bekerült. Az ellátás lépéseit az illusztráló videó mutatja.

Az eset több szempontból tanulságos volt. Bár a vidéki hétvégi programomat elhalasztottam, ha esetleges komplikáció lenne, rendelkezésre tudjak állni. Egy idős embernek járványidőben a távollétem miatt ne kelljen a kórházi ügyeletre menni. Mint utóbb kiderült, erre nem volt szükség, a páciens nagyon szépen gyógyult. Mégsem sajnáltam, hogy itthon maradtam, mert lenyűgözött az az életigenlés, amikor egy 79 éves ember úgy gondolja, ki tudja mennyi van hátra, de amennyi adatik, azt a saját választása szerint, méltó módon szeretné tölteni. Másrészt eszembe juttatta a mostanában divatos celeb fogászati ellátásokról szóló videókat. Amint adott híresség ismertségével arányos ellentételezés fejében a különleges körülmények közt készített ellátása után nyilatkozik, hogy népszerűsítse az adott fogászatot. Az, hogy az ilyen reklámok mennyire hitelesek, ki-ki eldöntheti. Nem gondolom magamat celebnek és az általunk ellátottak is mindennapi hús-vér páciensek. A szentkirályi kőművestől, a cserkeszőlői tetőfedőn át a MOL PR, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, OTP, stb. igazgatójáig. Akiket nem különleges körülmények közt, reklám célból kezelünk. Hanem mert ahogy nekik a maguké, nekünk ez a hivatásunk. Bár ők nem erről beszélnek a Facebookon, Instagramon, az, hogy nekik köszönhetően 20 év alatt azokká lehettünk, mint akik vagyunk, minden szónál többet mond. Mert ha egy 79 éves ember minket választ a fogbeültetéséhez, többet mit lehet még kívánni?

Vigyázzanak Magukra, Egymásra és jó egészséget kívánunk!

© 2021. 03. 29., Dr. Kőhalmi Tamás

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, hogy másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírtak ún. egészségügyi információk és másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

#fogorvos #Kecskemét #fogászat #kecskemét #fogbeültetés #fogimplantátum #Dent-A-Lux #dentalux #© 2021. 03. 29., Dr. Kőhalmi Tamás  

 

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

 

 

 

 

 

 


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (246)