Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét
Fogászat,
Fogszakorvosi rendelő
Hírek, érdekességek

FOGFEHÉRÍTÉS: mikor, mivel, hogyan?

A fogfehérítés a modern esztétikai fogászat és mosolytervezés fogorvosi ellátásainak egyik slágere. A vakító fehér fogak ma már nemcsak a celebek sajátja. Bárki számára elérhető, akinek fontos a megjelenése és hogy szép mosolya legyen. Fehérítő fogkrémek, fogfehérítő toll, led lámpás fogfehérítő, professzionális rendelői fogfehérítés. Végtelen kínálat, ami a Balkan Fanatik dalszövegét idézve gyakran „olyan, mint a mogyórafa virág. Sokat ígér, keveset ad”.  Sőt, a nem megfelelő fogfehérítés nemcsak nem lesz hatásos, hanem akár még a fogat és az ínyt is károsíthatja. Amint arról számos internetes fórumon lehet olvasni. Felmerül hát a kérdés: mikor, mivel és hogyan fehérítsük fogainkat?
A mikor kérdésre könnyűnek tűnik a válasz: amikor a fogak el vannak színeződve. A fogak elszíneződése azonban különböző okból lehet és korántsem a fogfehérítés a helyes ellátás minden esetben. Az előnytelen megjelenést gyakran elhalt vagy gyökértömött fog okozza. Nem ritkán elszíneződött vagy alászuvasodott tömés, régi, esztétikailag korrekcióra szoruló korona vagy héj áll a háttérben. Ilyenkor a hőn áhított fehér fogak eléréséhez nem a fogfehérítés a megoldás.
Azokban az esetekben, amikor az előbb leírt problémákkal nem kell számolni és valóban a fogak vannak elszíneződve, a fogfehérítés segíthet. Nem mindegy azonban, hogy mivel fehérítünk. A házilagosan használható anyagoknak se szeri se száma, hemzseg az internet az ilyen hirdetésektől. Hatásosságuk azonban gyakran megkérdőjelezhető. Arról nem beszélve, hogy a használati útmutató apróbetűs részéből nem ritkán kiderül, ki-ki saját felelősségére használja, vagyis, ha a foga vagy az ínye károsodik, így járt. Ezért szakmailag ezektől az anyagoktól és módszerektől inkább óvnék mindenkit. A nagy és elismert fogfehérítő rendszerek ugyanis nem ilyenek. Egyrészt komoly engedélyekkel rendelkeznek. Másrészt rendszerben gondolkodnak. A gyors és hatásos fogfehérítés professzionális, fogorvosi rendelői környezetben történik. Elkerülendő az esetleges nemkívánatos fog- és ínykárosodást. Idővel, amikor a rendelői fogfehérítés után a mindennapi étel-ital, stb. fogyasztása ismét elszínezi a fogakat, a fenntartó kezeléshez elég az otthoni fogfehérítés. Ami ugyanezen rendszerek része. Így teljes a kínálat, garantálható az eredmény. Anélkül, hogy fog- és ínykárosodással kellene számolni.
Ezzel el is érkeztünk a harmadik kérdésükhöz: mivel végezzük a fogfehérítést? Mivel a fog el van színeződve… :-) Komolyra fordítva a szót, a leírtakból kiderül, hogy szakmailag megalapozottan csak elismert és jól dokumentált fogfehérítő rendszerekben szabad gondolkodni. Ezek anyagösszetétele olyan, hogy megfelelően alkalmazva a fog és íny károsodását nem okozzák. Hatásosságuk azonban jelentősen eltérő lehet. Ez ugyanis már függ az anyagtól és az alkalmazott módszertől. Leghatásosabbak a fénnyel aktiváltak. Azonban itt is igaz, hogy nem minden arany, ami fénylik, lámpa és lámpa közt hatalmas a különbség. Bár a páciens aligha veszi észre, de a szerényebb kínai import és a nagyteljesítményű amerikai gyártók által jegyzett plazmaív, stb. fényforrások tudásban és végeredményben hatalmas különbséget képesek jelenteni. Ezért mi nemcsak utóbbit használjuk, de azoknak, akik komolyan gondolják, csak ezt javasoljuk professzionális fogfehérítéshez.
Végül, de nem utolsó sorban. Azt tanácsolom, amit mi is a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat fogorvosi fogfehérítéseinél szoktunk javasolni. Fogfehérítés előtt mindenképp érdemes elmenni konzultációra! Így elejét lehet venni, hogy olyan esetben gondolkozzunk fogfehérítésben, amikor nem az a megoldás. Másrészt megtudhatjuk, milyen rendszert kínálnak nekünk. Nem utolsó sorban milyen garanciát vállalnak az eredményre. Nálunk például nem kell kifizetni a kezelés árát, ha valaki nem elégedett a fogfehérítésével…

Ha a cikk elnyerte a tetszését és úgy gondolja, hogy másnak is hasznos lehet, kérjük ossza meg! Mivel a FaceBook jelenlegi üzletpolitikája miatt az itt leírtak ún. egészségügyi információk és másképp nem terjeszthetőek. Köszönjük!

#fogorvos #Kecskemét #fogászat #kecskemét #fogfehérítés #Dent-A-Lux #dentalux #Dr. Kőhalmi Tamás

Fogorvos Kecskemét, Dent-A-Lux Fogászat Kecskemét, fogpótlás, fogimplantátum, fogbeültetés, dentalux, Straumann, mosolytervezés, mosoly design, smile design, © 2021. 08. 29., Dr. Kőhalmi Tamás  

 

 

 

Megosztás


Kapcsolódó cikkek

 

 

 

 

 

 


Auf Deutsch • In English

Equus Dent-A-Lux Kft. © 2020 | Adatvédelmi tájékoztató (249)